creative juice

wieden + kennedy: collaborative spaces

Feature

Allovus recently moved offices—just a skip and a jump over from our original office in the Elements building in Bellevue to an office building a couple doors down. The new office is perched on the corner of 112th and NE 8th Street, still in the heart of Bellevue.

The move, for a small company was quite an ordeal. Imagine what it would be like to do a complete office renovation or a move for a larger company. Take, for example, an advertising firm like Wieden + Kennedy with headquarters in New York.

The company recently redesigned their NY office to be a more collaborative workspace.

According to an article on psfk.com, “New York-based firm WORK Architecture Company designed the 50,000 square feet New York headquarters of renowned advertising agency Wieden + Kennedy and the office features a garden cut out of the corner of the building, a circular-shaped ‘coin stair’ that also functions as a bleacher type seating area, and a variety of collective spaces. CoinStair

The design for the agency’s new headquarters ‘moves away from the office-as-playground to put work back at the heart of creative work,’ and the overall design of the new headquarters is meant to be aligned with the nature of the work at Wieden + Kennedy. The work is highly collaborative so WORKac designed different types of discussion spaces for meetings of all types, sizes, duration, and privacy level.”

The article goes on to describe more features of the building, including a bar, a multi-purpose gym, and a bamboo-clad library. The office also includes an outdoor park complete with WiFi, so employees can work, meet, eat lunch or attend a scheduled bi-weekly yoga class.

Hmmm… maybe some great ideas for a future Allovus office? What kind of features do you think would be great in a workspace?

To read the full article on the Wieden + Kennedy office, visit: http://www.psfk.com/2014/06/wieden-kennedy-nyc-office-design.html#!baQ23N.

 

 

 

Leave a Reply